Boka bil på GoMore

Vi godkänner samtliga hyrestagare innan de kan hyra bil på GoMore, så inför första gången du hyr en bil kommer du bli ombedd att verifiera dig och ditt körkort. Det görs automatiskt om du har tillgång till Mobilt BankID. Om du inte vill verifiera dig med Mobilt BankID ber vi dig ladda upp bild på pass och körkort. Vi verifierar hyrestagare för att säkerställa både din och bilägarens trygghet. Det är inte förrän du blivit verifierad som en bokningsförfrågan skickas till bilägaren. 

Du kommer även, om du inte redan gjort det, bli ombedd att lägga till ett betalningskort. Betalningskortet används till samtliga betalningar, så som hyresavgifter och extrakostnader som kan uppstå efter avslutad hyresperiod. 

När du ska boka bilen är det viktigt att du ser över de tilläggsalternativ som presenteras, så som att lägga till självriskreducering, utlandsförsäkring, extra bilförare samt extra kilometer. Du kan ändra och lägga till dessa tilläggsalternativ fram till att hyresperioden börjar. Bilägaren måste godkänna tillägg av extra kilometer, tidsjustering samt utlandskörning innan dina ändringar är giltiga. 

Kom ihåg att tänka på hur många kilometrar du tror krävs för din resa. Behöver du köra mer än den inkluderade kilometermängden rekommenderar vi dig att köpa till detta innan din uthyrning påbörjas då det både är billigare för dig och snällare mot bilägaren att vara transparent från början. Om du kör längre än den inkluderade mängden, utan att ha köpt till extra kilometer på förhand, är priset 50% dyrare (40% vid mer exklusiva bilar) och kostnaden debiteras inom fyra dagar efter avslutad hyresperiod. 

Betalning av bränsle och eventuella böter eller avgifter som uppkommit under hyresperioden (så som parkeringsböter eller tullavgifter) betalas i efterhand. Detta hanteras enklast direkt mellan hyrestagare och bilägare, men kontakta oss gärna om du behöver hjälp med detta.

Rökning i bil som hyrts via GoMore är strikt förbjudet, om inte annat har avtalats med bilägaren. Läs mer här om regler kring rökning.

Du, dina medpassagerare samt bilen är under hela hyresperioden försäkrad via vår försäkringspartner. Klicka här för att läsa mer om vår uthyrningsförsäkring.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.