Så får du fler bokningar på din bil

Vill du få fler bokningar på din bil? Då rekommenderar vi dig att spana in följande

Nyckelfri

Om din bil ofta är tillgänglig och kompatibel med vårt nyckelfria system kan den vara aktuell för GoMore Nyckelfri. Det är ett system som installeras i bilen och som innebär att hyrestagaren kan öppna och stänga bilen direkt i GoMore-appen, vilket betyder att du som bilägare inte behöver möta upp med hyrestagaren för överlämning och återlämning av din bil. Smidigt och mycket populärt bland både bilägare och hyrestagare!

Rätt pris

Det är viktigt att du som bilägare har ett attraktivt pris på din bil. Du bestämmer alltid själv priset, men vi föreslår att du följer våra prisrekommendationer som vi noggrant har beräknat utifrån liknande bilalternativ hos både GoMore och konkurrerande hyrbilsbolag. Du kan enkelt följa våra rekommendationer som visas när du justerar priset för din bil. Om du vill ha fler bokningar under lågsäsong rekommenderar vi dig att sänka ditt pris för att få en högre efterfrågan.
För att säkerställa att din bil ligger rätt i pris rekommenderar vi dig även att aktivera dynamisk prissättning. 

Läs mer om dynamisk prissättning här!

Direktbokning

Om du vet att din bil är ledig under vissa tillfällen och dagar kan du aktivera funktionen Direktbokning. Den här funktionen innebär att du som bilägare automatiskt accepterar inkommande bokningsförfrågningar och inte behöver lägga ned tid på att bekräfta bokningar när du vet att bilen är tillgänglig. Detta är en bra funktion för att enkelt och snabbt få in fler bokningar, men tänk på att du bör hålla koll på bilens tillgänglighet och hålla din kalender uppdaterad för att undvika eventuella avbokningar. 

Läs mer här om direktbokning!

Bra och informativ bilannons

För att hyrestagare ska få en bra uppfattning om din bil bör du skriva en informativ text i din bilannons. Här kan du exempelvis skriva bilens rymlighet, typ av växellåda, extrafunktioner, AUX-kabel, bluetooth, backsensorer, backkamera, specifikt parkeringstillstånd, mobilladdare, barnstol, cykelställ osv. 

Fina och många bilder på din bil

För att se till att din bil skapar kärlek vid första ögonkastet är bilder en viktig del. Vi rekommenderar dig att ta ca åtta bilder från olika vinklar som visar både insidan och utsidan av bilen. När det kommer till bilder på insidan är det bra att fotografera säten, bagageutrymme samt förarsäte och växellåda.

Kika gärna in på vår bildguide för att få mer exempel på hur du bäst kan fotografera din bil!

Tipsa och länka din bil bland dina vänner, kollegor och grannar

Ett effektivt och smidigt sätt att få fler bokningar är att tipsa dina vänner, bekanta och kollegor om att din bil finns för uthyrning hos GoMore. Lägg upp en länk på din bil via Facebook eller maila ut så får fler vetskap om din bil. Förstagångsanvändare kan även använda vår rabattkod så de kan testa till lägre pris :) Du som bilägare får fortsatt betalt precis som vanligt!

Uppdaterad kalender

För att en hyrestagare ska veta när din bil är tillgänglig är det viktigt att din kalender är uppdaterad.  Du kan enkelt blockera dagar eller tider när du själv behöver bilen eller då du inte vill hyra ut den. När din bil är blockerad som upptagen visas inte bilen i sökfältet för dessa datum. På detta vis undviker du även onödiga förfrågningar som sedan kommer påverkar din acceptansgrad negativt.

Acceptansgrad 

Ju fler bokningar du accepterar desto högre blir din acceptansgrad, som leder till att din bil syns högre upp i sökfältet när en hyrestagare letar bil. 

Snabb svarstid

Hur snabb du är på att besvara bokningsförfrågningar påverkar din svarstid som syns i din bilprofil. Även här innebär principen att ju snabbare du är på att besvara en förfrågan (både acceptera eller neka) desto snabbare svarstid visas på din profil som påverkar hur högt upp din bilannons syns i sökfältet. 

Boosta din bil

För att ge din bil en extra knuff upp i sökfältet kan du boosta din bil. Om du är ny bilägare hos oss ger vi gärna din bil en gratis boost för att få en bra start på dina uthyrningar. 

Du finner mer information om boost här!

Genom att följa våra ovanstående tips kommer din bil synas högre upp i sökfältet vilket oftast leder till fler bokningar. Önskar du mer hjälp med att få in fler bokningar ber vi dig kontakta oss på GoMore på support@gomore.se så hjälper vi dig gärna vidare!

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.