Köra leasingbilen utomlands

Beroende på leasingpartner kan det vara tillåtet att ta bilen utomlands. 

För korttidsleasing med Enterprise gäller följande: 

Innan du planerar att lämna Sverige måste du kontakta Enterprise för att lägga till ett så kallat Cross-boarder-tillägg. Det kostar 200 kr per dag, dock som högst 2000kr per månad. Du tillåts då lämna Sverige och köra i följande länder: Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, San Marino, Spanien, Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland och Österrike.

För långtidsleasing med LeasePlan gäller följande: 

Leasar du en bil i 24 eller 36 månader men i perioden ska till utlandet ska du kontakta LeasePlan för att motta ett så kallat Grönt-kort. Det måste finnas i bilen när du är i utlandet och ska beställas i god tid innan din utresa genom att kontakta LeasePlans kundservice. Du tillåts då köra till de länder som omfattas av gröna kortet. Läs mer här om länderna som kräver ett grönt kort. 

Vad gäller under en uthyrningsperiod under GoMore? 

Vid uthyrning av din bil via GoMore i leasingperioden är det tillåtet att köra utomlands om hyrestagare som bokat din bil har lagt till det i bokningen. Dock ska det finnas ett grönt kort i bilen om personen som hyr bilen ska till ett av de länder som kräver grönt kort. Se här

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss