Inkluderade km och köp av extra km

När du hyr bil på GoMore ingår 200 km/dygn. 

Önskar du köra längre än de km som är inkluderade, rekommenderar vi dig att lägga till detta när du gör en bokning. Priser för extra km ser du i steg 2 vid bokningsprocessen och kan variera mellan bilar. Prisintervallen för extra kilometer är mellan 1-4kr/km och bestäms av bilägaren.

Har du inte köpt extra km men kör mer än det som varit inkluderat, har bilägaren rätt till betalning för km vid tillbakalämning av bilen. Priset för extra km som betalas i efterhand är 50% dyrare än om du lagt till det vid bokning. Exempelvis, om extra km kostar 1 kr per km vid bokningstillfälle ska hyrestagare betala 1,50 kr vid tillbakalämning om inte extra km registrerats vid bokning. GoMore tar även ut en serviceavgift vid betalning av extra kilometer som registreras i efterhand.

Det är bilägares och hyrestagarens ansvar att alltid registrera antalet km vid hämtning och lämning av bilen. Detta görs i hyreskontraktet där bilägaren registrerar mätarställningen vid upphämtning och återlämning av bil. Om pappersversionen används vid signering av hyreskontrakt skickar bilägaren in informationen om efterregistrering av kilometer till GoMore's support för hjälp med debitering. 

Registreras km vid hämtning och lämning i hyreskontraktet via vår app, räknar systemet automatiskt ut hyr mycket extra hyrestagaren ska betala baserat på bilägarens valda pris för extra kilometer, om denne kört längre än det antal km som var inkluderat. Detta dras sedan från det betalningskort som var registrerat vid bokning av bilen. Hyrestagare får information om automatisk dragning för extra km, både på sms och mail, där antalet extra km står angivet. Beloppet dras sedan 24 h efter att hyresförhållandet avslutats och belastas på samma kort som används vid bokning.

På grund av försäkringsaspekter är det viktigt att du köper tillräckligt många kilometer innan hyresperioden startar. Vi uppmuntrar även hyrestagare att lägga till extra kilometer på förhand för att bilägaren ska få en större medvetenhet om bokningen och sträckan som bilen förväntas köra.

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss Kontakta oss